HomeHome  TaglistaTaglista  RegisztrációRegisztráció  BelépésBelépés  

Share | 
 

 Nevada

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Go down 
TémanyitásTéma: Nevada   Hétf. Jún. 05, 2017 10:55 pm
Admin
Admin - Adminisztrátor
avatar


Avataron : Admin
Kor : 167

- Reno
- Carson City
- Las Vegas.. stb.Tristan :: Sigmund :: Joël :: Dwayne
Vissza az elejére Go down
TémanyitásTéma: Re: Nevada   Kedd. Jún. 06, 2017 8:41 pm
Nyssa Kaianae-Plyseckaja
Egészségügy - Orvos
avatar


Avataron : Eva Green
Kor : 33

Lehet időszakos elmezavarra hivatkozni az esküdtszék előtt akkor, ha valakinek igent mondani a meghívására volt az és az esküdtszék pedig a rokoni/baráti kör tagjaiból áll? Mert jobb okom nincs rá, hogy én elfogadjam Sigmund Mallors meghívását egy közös hétvégére Nevadába. Főleg, ha meg akarom őrizni az egyébként sem toppon lévő józan eszem utolsó néhány morzsáját. Mert ez általában nem én vagyok. Nem azért, mert nem tudok szórakozni és élvezni egy hétvégét valami kellemes helyen egy atraktív férfi társaságában, aki mellesleg még az ágyban sem utolsó; hanem mert általában amint kezd a dolog komolyra fordulni köztem és a partnerem között, én rükvencbe kapcsolok és áttérek a barátság vonalra. Egyszerűen ez az alap nálam,  mert még mindig nem vagyok túl a múltamon és nem vagyok képes valakit csak úgy megszeretni. Kihasználnám? Nem hiszem, mert soha nem hazudok érzelmeket, nem mondom, hogy van esély bármi másra, de akkor is tudom és érzem, hogy Sigmund számára a kimondott szó nem elég, ő megpróbál hajszolni. Ezért kellett volna az utolsó pillanatban lemondanom a dolgot, ahelyett, hogy bepakolt utazó táskával megyek be az utolsó műszakomra a hullaházban és onnan egyenesen a reptérre vitetem magamat taxival. Ha már két napig a kocsimat nem használom, akkor úgy sem tudnám jobb helyen vigyáztatni, mint a rendőrségi parkoló. Mindenre felkészültem, ugyan csak kevesen tudják, hogy nem vagyok a hétvégén, de meghagytam az ügyeleteseknek mindent, megbeszéltem egy nem túl boldog delikvenssel, hogy átmegy megetetni a macskámat és tényleg sikerült elérnem, hogy csak azután fogjon el a bizonytalanság, amikor már bezárult a gép ajtaja és benn ragadtam jó néhány órára meg napra. A feszültséget elég nehéz lett volna titkolnom, az egyetlen oka, hogy nem kellett, hogy nem én voltam az egyetlen, aki munkából szabadult és könnyedén ráállt, hogy akár alvással is tölthetünk pár órát, hátha utána frissen még képesek leszünk kicsit körül is nézni a környéken, mielőtt igazán elkezdődnek az előadások. Amelyekre megjegyzem, én is bejelentkeztem nézőnek és kizárólag a neurológia szakirányt jelöltem meg a regisztrációkor, mert semmi kedvem magyarázni mindenkinek, mégis mit tud kezdeni egy halottkém az egészség témával. Az én pácienseimnél már régen nem fontos a dolog, ugye?
Odaérve egyből megcsap a nevadai meleg, az időjárás jelentő szerinti átlag harmincnégy fok megvan, mellé pedig olyan szárazság, ami mellett percekig tart, hogy rendesen tudjak újra lélegezni. A hőség nem zavar, elvégre hawaii szigetén aklimatizálódom pár havonta, de ez a tömény homokos és abszolút nedvesség mentes környezet azért üt. Remélem a programot egy tényleg rendes klimatizációval bíró teremben fogják végig vinni vagy egészen biztosan elvesztik a közönség felét már az első körben. Ugyan arra még mindig nem tudtam rájönni, hogyan sikerült Siget kiszúrni előadónak ide, de rajtam nem múlik a dolog, készségesen követem őt és hagyom, hogy intézze a dolgokat. Sőt, eleget utazom ahhoz, hogy ne érezzem szükségét egyetlen hétvégére nagyobb táskának mint a kézipoggyász, ami jelentősen felgyorsítja a repülőtérről kijutás sebességét.
- Mi lenne, ha elmesélnéd végre, mégis hogyan csíptél meg egy ilyen lehetőséget? Engem utoljára Szibériába hívtak előadni - teszem hozzá egy leheletnyi irigységgel a hangomban, mert azért ez nem semmi. Nekem is ilyesmit kellene csinálnom, ha ott tudtam volna maradni a neurológián, egészen biztosan én is ilyen helyekre járnék, de a hullákkal kapcsolatos előadások ennél mindig jóval lehangolóbbak és ritkábban. Tél közepén pedig az az isten nincs, hogy én elmenjek Oroszországba és tartsak egy felvilágosítást a tavaszi olvadás alatt előkerülő holttestek helyzetéről. Ennél meleg vérűbb teremtésnek hiszem magamat...

//nem a legjobb kezdésem, de a mély víz előtt belefér egy kis felvezetés, nem? Smile
Vissza az elejére Go down
TémanyitásTéma: Re: Nevada   Kedd. Jún. 06, 2017 9:58 pm
Sigmund Gallagher Mallors
Orvos - Admin
avatar


Avataron : Kevin McKidd
Kor : 42


Nem volt bennem nagyon kiforrott az elhatározás Nyssa elhívását illetőn. Amolyan könnyed felvetésként élt bennem az egész, ennyit is gondoltam róla, nem többet. Mert mégis mit kéne azon nem értenem, amit mondott nekem?
Orvos. Én is az vagyok. Akárhonnan nézzük, helye van itt. Azon kívül pedig élvezem, hogy egy olyan nőnek a társaságában lehetek, akiében legalább szívesen vagyok - nem csak munkaügyileg - és még meg se szól azért, hogy a munkáról akarok beszélni vele.
Ha romantikusan akartam volna utazgatni életemben, akkor bizonyára még tartana a házasságom. Ez a fajta mánia hiányzik belőlem és az is távol álljon tőlem, hogy erőltessek bármit Nyssára. Egyszerűen csak nem az a férfi vagyok, aki le tudja zárni az aktust annyival, hogy a zárójáték a felöltözés és az odamorgott isten hozzád. Vagy az se. Ha ez valakinek már sok, az a probléma nem az én fejemben létezik. Van abban épp elég, nem kell bele több.
Utálok repülni, kipihenten pláne, mint fáradtan. Így műszak után legalább mondhattam azt, hogy azért csukom be a szememet, mert fáradt vagyok, s nem kellett azt a kínos beszélgetést lefolytassuk, mely arra vonatkozott, hogy igenis riaszt a repülés. Ez különösen izgalmas egy olyan veterán félelmei között, aki harci helikopteren keresztül mindenfélével emelkedett már a levegőbe. Hiába, semmi sem megy tökéletesség számába. Mindenkinek kell valami gyengeség, s amint a mellékelt példa mutatja, nekem több is jutott egynél belőle.
A becsekkolás - szállodába és a konferencia helyszínére is - a hőség ellenére is szinte sétagalopp és megváltás számomra. Bármit, csak ne kelljen a talajt elvesztenem a talpaim alól. A biztos föld elérésével a mosolygásomból is kivész minden kényszeredettség, s már nem kell minden erőmmel azon lenni, hogy a tőlem megszokott hangon legyek képes kommunikálni.
Vállamra kanyarítom az utastérbe is felvitt poggyászomat, s mivel Nyssának sincs mása a kézin kívül, így a bőröndökre való várakozás lehetőségét és szükségességét elnapolva indulok meg az oldalán kifelé a reptérről.
- Akár hiszed, akár nem: elvesztettem egy fogadást. A konferencia szervezője egyetemi cimborám, akivel a tengerentúlon is együtt szolgáltunk. Elvert pókerban két hónappal ezelőtt. A kártyaparti tétje volt az, hogy előadok a konferenciáján. Mondjuk ő se gondolta, hogy veszíteni fogok. Kissé nehezére esett a baleseti sebészetet beilleszteni a konferencia témájába,de azért csak megoldotta.
Nem hiszem, hogy erre a válaszra számított. Saját vigyorságom elárulja, hogy mit is gondolok az egészről. Hiába, nem ezzel fogok bevonulni a karriertörténelembe, de az is tény, hogyha már felkértek, akkor maximális hozzáértéssel állítottam össze a prezentációmat, alkalmazkodni próbálva a többi előadó által körüljárt központi témához is.
- És hogy sikerült az előadás? - csatolok vissza arra a Szibériára, miközben az órámra is vetek egy kósza pillantást.
- Van nagyjából két óránk a konferencia megnyitójáig. - vezetem fel magyarázatként az idő nézegetésére.
- A szobák elfoglalása után volna kedved kávézni velem egyet? Muszáj szerezzek valami koffeint, mielőtt ez a cécó elkezdődik. Bár persze ha inkább a magad útját járnád a szabadidő folyamán, úgy majd a vacsoránál biztos összefutunk.
Nem erőszak semmi, nem vagyunk összenőve. Én dolgozni jöttem ide, őt pedig lényegében kiruccanni invitáltam. Szakmailag. A többi "sallang" elég, ha véka alatt marad.

//100. reagom csak itt, csak most, csak neked *szereti a kerek százasokat számon tartani, s vagizni velük :"D*//


Drive until you lose the road

Or break with the ones you've followed
Vissza az elejére Go down
TémanyitásTéma: Re: Nevada   Szomb. Jún. 10, 2017 12:56 pm
Nyssa Kaianae-Plyseckaja
Egészségügy - Orvos
avatar


Avataron : Eva Green
Kor : 33

Pókerfogadásból orvosi konferencia? Na, ezt sem hallottam még, pedig azért nekem is elég szép listám van minden létező kifogásról, hogy miért kellene elmennem valahova vagy éppen kihagyni azt az alkalmat. Az általános, betegségek szövődményeit magába fogadó előadásokon mindig ott vagyok, elvégre ezekkel én napi szinten találkozom a munkám során, de például az alternatív sebészeti eljárásokkal kapcsolatban még véletlenül sem ültem be egyre sem. Köszönöm szépen, nekem aztán senki nem panaszkodik a vágási stílusom miatt és senki nem is nézi meg utólag, így felesleges a dolog. A halottakkal kapcsolatos előadásokon ugyan ott kellene lennem, de néha a dokik tudnak olyan kegyetlenül rossz képeket választani egy-egy előadás kísérőjének, hogy komolyan kiégetik a sokat látott szememet is. Olyankor jön, hogy valami elrontotta a gyomromat, fáradt vagyok, vészhívás van vagy bármi más, ami miatt elhagyhatom a termet. És nem utolsó sorban szokásom hátul leülni, ahonnan könnyű és kevésbé feltűnő meglépni...
- Mínusz harmincöt fok és oroszul előadni? Persze, hogy hirtelen sürgős egészségügyi problémám akadt, amivel nem összeegyeztethető a repülés - nem mintha nem tudnám megakadályozni magamat abban, hogy feljussak egy gépre. Simán le tudnám késni bármelyiket, ha erős kényszert éreznék rá, hogy az utolsó pillanatban meglépjek. Ha Siggel együtt érkeztem volna és kicsivel éberebb, akkor kiszúrja, hogy én nem véletlenül számolok fel magamnak több mint egy óra extrát minden egyes alkalommal. A becsekkoláskor kötelező fém detektoros ellenőrzés és a fejben lévő repeszek elég szép fényműsort tudnak bárkinek adni, így én egyenesen a külön álló biztonságiakhoz megyek minden alkalommal és átadom nekik az orvosi papírjaimat, mely feljogosít motozásra és egy külön vizsgálatra a fémpálcával, szóval jó sok macera a dolog. Meg egy utolsó menekülési lehetőség, ha mégis meggondolnám magamat valamiféle beszállással kapcsolatban, mert a papír nélkül engem ugyan fel nem engednének oda. Még soha nem használtam, de maradjunk annyiban, jó tudni, hogy van ilyen dolog...
- A koffein nekem is jöhet, ha kibírsz negyed órát, már több mint meleg a ruha, ami a repülőn még kellemes volt - nem mintha nem csekkoltam volna le jó előre, hány fok várható és ennek megfelelően pakoltam. Fényvédő krém tartalmú arckrém, mellé jó adag naptej, ami még nem járt le, hála a gyakori Hawaii körútjaimnak, vékonyabb ruhák és persze napszemüvegből a legsötétebb, amit csak találtam. - Ha kicsit hűvösebb idő lenne, javasolnám, hogy kérjük elvitelre a kávét és nézzünk körül a környéken, most viszont attól félek, megolvadnék - hiába, jól bírom a meleget, de nem erősségem a száraz idő és valahogy az nagyon nem vonz most a kimenetel ötlete a kellemesen klimatizált komplexumból. Igen, tudom, ez már majdnem hiper érzékenység, de nem véletlenül nem sivatagi túráktól kapok agybajt. Valahogy a meleg és száraz helyekhez nem fűznek túl szép emlékek egyébként sem. Olyannyira, hogy tisztában vagyok vele, jobb lenne, ha bevennék este egy altatót a biztonság kedvéért... - Szóval inkább csak fedezzük fel, melyik a legeldugottabb sarok a kávézóban - kacsintok rá, mielőtt átvenném a szobakártyákat és elindulnék a lift felé. Igazából egy pillanattal azután, hogy hátat fordítottunk a recepciósoknak ki is nyitom a saját kis tartómat, hogy megnézhessem, amit előre sejtettem. Két egymás melletti szoba és szobánként két kártya van a kezemben. Ezzel a lendülettel az egyiket át is rakom Sigmund kártyái mellé és átadom neki az egészet. Lehet, hogy ő szeret ártatlan barátságot színlelni, de nekem nem szokásom. Nem beszélek róla, amíg nem kérdik, de bujkálni sem fogok. Akkor eleve nemet mondtam volna a meghívásra...

//ha a félkerek is megteszi. nálam az előző volt a 250. Smile
Vissza az elejére Go down
TémanyitásTéma: Re: Nevada   Vas. Jún. 11, 2017 6:15 pm
Sigmund Gallagher Mallors
Orvos - Admin
avatar


Avataron : Kevin McKidd
Kor : 42

Van az úgy, hogy néha még én magam is tartogatok meglepetéseket. Ez a fogadás is olyan volt. Meg úgy egyáltalán az - már nekem - hogy elvesztettem a játszmát. Sose szoktam. Ennek egy titka van: tudatosan olyanokkal játszom, akik kevésbé jók, mint én. Talán ez így rosszul hangzik, de nem olyan rémes, lévén sosem pénzben játszunk.
A reptéren a csipogásra nem reagáltam semmit, látszólag észre sem vettem. Az igazság mondjuk az, hogy nagyon is feltűnt, de orvos lévén - és egy igen ingoványos "kapcsolatban" járva inkább a "nem történt semmi" útját választottam a kérdezgetés helyett. Majd ha alkalmas lesz egyszer, akkor rátérek. Ha pedig nem? Fedje homály. Nyssa esetében egyébként sem tudom, hogy merre van az arra. Ahogy Tristannek kifejtettem, túl nagy ez a fa, amibe a fejszém meggondolatlanul beleszaladt.
- Pedig szívesen meghallgatnám az oroszodat egyszer. Vagy többször. - rákacsintok ezzel. Nem mondtam ugyan semmi pikánsat, de értheti, ahogyan akarja. Kacsintva, vagy anélkül. Fogalmam sincs mit miért cselekszem, s ez már úgy tűnik így is marad.
- Enyhén mások errefelé a hőviszonyok. Kibírok, persze. - hagyom rá. A rövidujjú ing nem ing, így nem is készültem vele. Legfeljebb színben válthatnék, de a maximális, átöltözős idényesség legyen a nők sajátja. Én nem vagyok az a rövid gatyában, flipflopban és pólóban caplató férfifajta.
- Bizonyára olvadt állapotban is ugyanilyen gyönyörű lennél, de vettem az adást. Légkondicionált kávézóhelyiség rendel.
A legeldugottabb sarokra nem reagálok, szóban semmiképp. A szemöldököm viszont felszalad, s még egy pimasznak is felfogható hümmentés is elhagyja ajkaimat. Aztán ahogy a belépőkártyája az enyémek közé vándorol, úgy kerül a kezébe pótlásnak az, amelyik az én leendő szobámat nyitja. Az ennyi erővel vehettünk volna ki közös szobát is pedig torkomban marad, mint lenyelni nem tudott gombóc. Van azért, ami zavar ebben a helyzetben, de magyarázkodni sem most, sem máskor nem fogok. Éljen a negyvenen felüli lazaság, vagy annak tettetése. Sadie könnyesre röhögné magát és azt hiszem a volt nejem is. Bár lehet, hogy ő inkább felrobbanna. Utóbbit nem bánnám annyira.

Percekkel és a poggyász letételével, valamint a hozott ingek vállfán való szekrénybe akasztásával később már lent vagyok a lobbiban megint. Annyi lazaságot engedélyeztem magamnak, hogy a farmerba tűrt derekú ingem ujjait mindkét karomon felhajtottam könyékig, s a felső két gomb begombolását megszüntettem. Amint Nyssa megérkezik, karomat nyújtom felé. Érdekel is engem, hogy csak szexrabszolgának néz milyen indíttatást hisz a meghívásról, az úriemberlétet akkor sem feledem. Márpedig egy hölggyel az oldalamon a belém karolás lehetőségét megadva kell közlekedni. Ha elutasítja, akkor maximum hanyagul zsebre vágom séta közben a kezeim.
- A google szerint nem egész egy kilométerre van egy alkalmas kávézóegység. Amennyiben nincs ellenedre, odavezetnélek.
Nem mondhatja, hogy nem néztem utána az eshetőségeknek. Eldugottsági mutatóban is kutattam, a mobilinternet a barátunk és hasznos szolgálónk. Több, mint akad egy eldugott box. És még a légkondicionáló is működik.
- Gyakran utazol? Elég rutinos repülőnek tűntél. - veszem fel a csevegés fonalát, jótékonyan lenyelve, hogy nálam akárki rutinosabbnak tűnik. Az évek és a gyakorlat sem tette komfortossá számomra a légi folyosók használatát.

//Számít hát. //


Drive until you lose the road

Or break with the ones you've followed
Vissza az elejére Go down
TémanyitásTéma: Re: Nevada   Szomb. Jún. 17, 2017 1:16 pm
Nyssa Kaianae-Plyseckaja
Egészségügy - Orvos
avatar


Avataron : Eva Green
Kor : 33

- A franciámat jobban élvezik általában... - már ami a nyelvmunkát illeti, a kiejtésemet simán lehetne vallatásra is használni. Joelt idézve, könyörögne is, csak ne próbáljak meg ezen a nyelven beszélni hosszabb távon. Nem mondom, hogy annyira tragikus a kiejtésem, sokat fejlődtem másfél év alatt Afrikában, de egy született francia családot még így is látványosan fel tud ingerelni a próbálkozásom. Nem mintha egyébként ez engem különösebben zavarna, régen megértettem már, hogy számomra a dallamosabb nyelvek sokkal könnyebben megjegyezhetőek. Meg igazából minden olyan, amit tudom gyakorolni valamelyik családtagommal. Teljesen önállóan néhány év alatt elfogadható szinten megtanultam a koreai-t, hála a nagyanyámnak, oroszul pedig tini korom óta beszélek anyanyelvi szinten apámmal. Ja, és ha az életem múlik rajta, akkor nagyjából bármit körül tudok írni hawaii nyelven is. Bár az általában úgy hangzik, mintha az ember héliumot szívva kezdene el magánhangzókat sorolni magában. És ez volt a kellemesebb hasonlat a sok közül...
Mire elérjük a liftet már nem csak Signek van két szobára is kártyája, amit halvány mosollyal veszek tudomásul, mielőtt zsebre raknám a sajátomat. Lehet, hogy egyszerűbb lett volna egy szobát kérni, de az garantált lebukás ráadásul pedig még meg fogja köszönni, ha holnap reggel nem az én jógázós magánszámomra ébred. Azzal tudom a legjobban elüldözni a kéretlenül hosszú ideig maradó éjszakai bitorlókat a lakásomról, de egyébként is annyira hozzá szoktam, hogy nélküle nem is tudnám elkezdeni a napot. Arról nem is beszélve, hogy a zuhany alatti szex érzéki dolog, de a mosakodásban, ha nincs éppen semmilyen kéjes felhang, jobban élvezem, ha egyedül és zavartalanul vehetek részt. Signek pedig tudok még pár okot felsorolni ezek mellé, ha szépen kéri...
A szobám kicsit olyan mint minden más szállodai szoba, natúr színek, praktikus bútorok és egy elég nagy szekrény ahhoz, hogy gyorsan ki tudjak pakolni. Nem hazudtam Signek, profi vagyok gyors készülődésből, alig két perc alatt felfrissítem  a sminkemet, újabb kettő után már ki is választom a megfelelő ruhát, egy egyszerű, zöld vászonruhát és magas talpú szandált mellé, mert a doki bácsinak nincs probléma a magasságával és a kézi táskámból is kiszedem a felesleges cuccokat. Tíz perc alatt lent is lennék, ha nem az utolsó pillanatban jut eszembe valami, amit korábban eltettem a táskám oldalába. Egy legyező. Furán hangzik, de a nagyi oda volt érte és Maria is, így nekem is van pár szép példányom. Egy egyszerű, apró fehér virágokkal díszített fekete példány, fa vázzal és anyagból szinte minden ruhámhoz illik, így ezt hoztam magammal. A biztonság kedvéért bele is süllyesztem a táskába, majd elindulok lefelé. Sig már az előcsarnokban vár, ami meg sem lep, csak mosolyogva karolok bele és hagyom, hogy vezessen, amerre akar. Én a spontán felfedezés pártján vagyok, de nyilvánvaló, hogy ő már körbe érdeklődött és ez nem olyasmi, ahol megéri vele vitatkozni.
- Amilyen gyakran csak tudok, a nagyapám kilencvenhárom éves és Honolulu-n él, igyekszem minimum öt-hat hetente eljutni hozzá - ami egyben azt is jelenti, hogy a millió mérföldes kedvezmény kártyámat már nagyjából a húszan éveim közepén ki is váltottam és azóta is csak gyűlnek rá a pontok. Akkoriban is nagyjából minden második hónapban volt egy hosszú hétvége vagy hasonló, aminek a kiélvezéséhez leutaztunk a szigetekre és ugyan van még pár európai és afrikai út is a számlámon, de attól még leginkább a szigetek maradtak meg célpontnak. A főnökség egyik előnye, hogy én írom a beosztásokat és igyekszem magamnak azt a hétvégét szabaddá tenni, amikor épp akciós a repjegy. A nagyapámmal mi tudunk találkozni egy kávé mellett is, nekem nem probléma, ha enyhe monszunt jósolnak napokra az időjósok. - De te sem tűntél kezdőnek, már ami a légörvényt illeti. Katonaság? - az egyetlen hely, ahol én bevallom, még soha nem voltam, az egy katonai teherszállító gép gyomra. Az azért elég árulkodó, hogy maguk között a szlengben még a tapasztalt bakák is a rock and roll meg rókamóka kifejezéseket használják és a vezetőiknek egész jó esélyük van a NASA-nál is. - A fene, ezt fel kellene vennem - engedem el, amikor hirtelen elkezd szólni a telefonom egy nem túl sok jót ígérő hangon. Van nagyjából fél tucat különböző csengő hang nálam, egy a legközelebbi barátaim számára, egy a rokonoknak, egy az idegeneknek, egy olyan, amit csak Max miatt használok, egy azokra, akiknek a száma megvan a mobilomon és persze egy, amely minden munkahelyi számnál szólal meg. Még szép, hogy ez utolsó zavar meg, így egy bocsánatkérő mosoly mellett lépek pár méterrel odébb és nyomom meg a fogadást. Bárki is az, előre tudom, hogy utálni fogom, amit mond...
Vissza az elejére Go down
TémanyitásTéma: Re: Nevada   
Sponsored contentVissza az elejére Go down
 
Nevada
Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
 :: Játéktér :: 
Határon innen, határon túl
-
Ugrás: