HomeHome  TaglistaTaglista  RegisztrációRegisztráció  BelépésBelépés  

Share|

Világleírás

Admin
avatar
Admin

Admin : Admin
Kor : 167
Avataron : Mr. Madden | McKidd | Ulliel | Wood

TémanyitásTárgy: Világleírás
Csüt. Márc. 10, 2016 1:38 pm
  seattle

Seattle az - USA - észak-nyugati régió, és Washington Állam legnagyobb városa, és nem csupán a világhírű Grey's Anatomy (Grace Klinika) című televíziós sorozatról ismert.

Lakossága több, mint 660.000 főt számlál, lakóit Seattleites-nek hívják és a város hivatalos "becenevei" The Emerald City (A Smaragdváros) és Rain City (Esőváros).
Nevét a környéken egykor élt, híres-hirhedt indiánvezérről, Seattle törzsfőnökről kapta.

A város jelképe az Space Needle (Űrtű), amit az 1962-es világkiállításra építettek, ma kilátóként és étteremként funkcionál.
Seattle városképét a tagolt tengerpart, a belső öblök illetve tavak és az élhető zöld területek teszik szellőssé. A tömegközlekedési eszközök között megtalálható a magasvasút, a troli, a villamos és a komp is (amelyek az Államokban általában nem képezik az átlagos és mindennapi közlekedési eszközök részeit).

Éghajlata rendkívül mérsékelt (óceáni), a téli hónapokban a hőmérséklet 3°C és 12°C közé tehető, a nyári hónapokban 13°C és 25°C között mozog. Az évi csapadék mennyiség 951 mm, a legtöbbet Október és Március között esik az eső (ilyenkor akár háromszor – négyszer [Novemberben, Decemberben és Januárban] – annyi, mint az év többi részében).


2016. Decemberében a belvárosi plázában egy Mikulásnak öltözött terrorista robbantást hajtott végre. A merényletnek számtalan sérültje és halálos áldozata volt. Legnagyobb sajnálatunkra ekkor vesztette életét Jules Étienne Roux, kiváló mentős és Shane T. Prescott, a Seattle Times főszerkesztője. Az épületet azóta újra felhúzták és megnyitották. A szomorú és szívbemarkoló események emléke azonban még ma is a lakók emlékezetében él.

2017. Augusztusának végén egy eddig ismeretlen, halálos vírusfertőzés ütötte fel a fejét a városban, aminek köszönhetően a kitörési pontot (Virginia Mason Kórház) és annak környékét a városvezetés karantén alá vonta, hogy megakadályozza a végzetes kór továbbterjedését. A kordon jelenleg is áll.

Vissza az elejére Go down
Világleírás
Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Vissza az elejére
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
 :: Világunk :: 
Leírások
-
Ugrás: